Raamzeilen

Door de explosieve groei van een overkapping als aanbouw in je tuin of terras de laatste jaren is er meer vraag ontstaan naar het dicht maken van de opening. Er zijn legio producten te vinden die deze mogelijkheid bieden. Maar onze Raamzeilen sluiten in de meeste gevallen perfect aan bij jouw wensen. Uniek in de afmeting tot maar liefst een breedte van 500 cm en hoogte van 300cm.

Bezoek showroom

Ma tm Vr 10:00-17:00 Za 10:00-15:00

Raamzeilen

100% bescherming tegen wind, regen en kou. Geniet het hele jaar door van je terrasoverkapping. Wij zijn er om je van het juiste advies te voorzien!

Raamzeilen ook bekend als de elektrische verandazeilen of transparante screens zijn volledig doorzichtig. Het is hierom een goed alternatief voor een glazen harmonicadeur of schuifdeur voor je terrasoverkapping.  Voordeel hiervan is dat je minder ruimte verliest en altijd een open doorgang hebt wanneer het raamzeil opgerold is. Door het plaatsen van een elektrisch raamzeil voor de opening van je veranda, overkapping of pergola zorg je voor een nog groter gebruiksgemak. Je verlengt namelijk aanzienlijk het buitenleven en creëert een extra binnenruimte in de koudere maanden.

Onze raamzeilen worden volledig op maat gemaakt tot een maximale breedte van maar liefst 5 m en hoogte van 3 m. Het is daarom belangrijk om ons de juiste maten door te geven. Meet dus op meerdere plaatsen in breedte, boven, midden en onder. En meet de hoogte links en rechts bij iedere staander. Je kan kiezen om de raamzeilen op de dag of in de dag te monteren. Dit houdt in bij op de dag worden de zijgeleiders van het raamzeil op de staanders van de veranda gemonteerd. Bij in de dag worden de aluminium zijgeleiders van het raamzeil juist tussen de staanders, dus in de opening gemonteerd.

Bediening van de raamzeilen gaat elektrisch. Je hebt de keuze tussen drie verschillende bedienings mogelijkheden. 1) Schakelaar, 2) Afstandsbediening of 3) Volledig automatisch met zon/wind automaat. Door de elektrische bediening heb je het meeste gebruikscomfort doordat je enkel op een knop of schakelaar hoeft te drukken om het raamzeil naar wens te laten functioneren.

De elektrische raamzeilen kunnen tot wel een breedte van 500 cm met een hoogte van maximaal 300 cm gaan. Hierdoor zijn ze ook zeer geschikt voor bij restaurants, beachclubs, hotels ect. die hun overdekte terrassen willen kunnen afsluiten. Op deze manier kunnen klanten toch in koudere maanden buiten op het terras genieten met een volledig zicht naar buiten.

Is een breedte van 500 cm nog niet voldoende is het ook mogelijk om meerdere raamzeilen aan elkaar te koppelen om een nog bredere opening dicht te maken.

Naast de vele standaard RAL-kleuren die mogelijk zijn voor de zijgeleiders en cassette kan je ook altijd nog tegen een meerprijs voor een speciale kleur kiezen.

Standaard RAL-kleuren:aluminium ral kleuren

raamzeil transparant

Raamzeil transparant

Het meest gekozen model is het raamzeil transparant. Dit model raamzeil is volledig doorzichtig over breedte en hoogte. Je hebt hierbij de meeste doorkijk en meeste transparante gevoel in de veranda. Je hebt nauwelijks door dat er een zeil gemonteerd is. Het raamzeil transparant is rondom volledig gesloten. Het Crystal materiaal zit met een ritssysteem opgesloten in de zijgeleiders. Hierdoor hebben wind, kou en insecten geen kans de veranda binnen te dringen.

Voordeel:

 • Volledig zicht naar buiten
 • Gesloten houdt warmte meeste vast binnen.
 • Bescherming tegen wind, regen en kou

Houdt er rekening mee dat er altijd een lasnaad in de crystal folie zit. Het transparante folie heeft een werk hoogte van 130 cm dus daar zit dan een smalle 2 cm las naad. 

raamzeil borstwering

Raamzeilen met borstwering

Dit model raamzeil heeft aan boven en onderzijde een borstwering van screendoek. De hoogte van deze borstwering moet minimaal 115 mm zijn. Daartussen zit het transparante screen waar je volledig doorheen kijkt. Ook hierbij zit het doek d.m.v. een ritssysteem opgesloten in de aluminium zijgeleiders. Door het screendoek aan de onderzijde blijft het transparante deel van de folie schoon. En heb je geen last van opspattend vuil tegen het raamzeil.

Gedeeltelijke Uv zonbescherming

Door de borstwering aan boven- en onderzijde heb je altijd een gedeeltelijke Uv zonbescherming. Is het raamzeil volledig dicht wanneer de zon schijnt dan wordt door het bovenste gedeelte van het screendoek de zonnestralen tegen gehouden. Komen de zonnestralen net onder de veranda door bijvoorbeeld op een warme zomerse avond dan rol je het raamzeil iets uit zodat de onderste borstwering baan de zonnestralen tegenhouden. Want bij mooi weer is het raamzeil meestal opgerold in de cassette.

Voordeel:

 • Meer beschermd aan onderzijde tegen vuil. (opspattend water)
 • Ademend.(minder condens)
 • Gedeeltelijke Uv zonbescherming

Toepassing:

 • Koudere maanden zoals herfst, winter en voorjaar.
 • Gedeeltelijk gebruik bij zonnestralen.

De borstwering boven en onder heeft altijd een minimale hoogte van 115 mm nodig. Ook hierbij geldt dat de werkhoogte van de doorzichtige Crystal raamfolie 130 cm is. Daardoor zitten er bijna altijd 3 lasnaden in dit model.

Raamscreen

Het raamscreen heeft het doek materiaal van een screen met daarin een transparant venster. Je hebt dus de voordelen van een nagenoeg volledig screen in combinatie met een helder zicht naar buiten en binnen. Een raamscreen is ademend door de open structuur van het screendoek. Hierdoor is er altijd lucht circulatie in de afgesloten overkapping. Condensvorming is hierdoor duidelijk minder dan bij een volledig gesloten buitenruimte.

Voordeel:

 • Ademend
 • Uv Zonbescherming
 • Gedeeltelijk windwerend

Vraag direct je raamzeil offerte aan!

Ben je geïnteresseerd geraakt in een van de modellen? Vraagt dan direct je offerte aan voor jou op maat gemaakte zonwering. Je ontvangt binnen maximaal een paar uur je offerte in de mailbox.