Raamzeilen

Je hebt een overkapping als aanbouw gemaakt aan jouw huis en bent op zoek naar de mogelijkheden deze tijdelijk te kunnen sluiten om je te beschermen tegen zon, kou of slecht weer. Er zijn vele oplossingen te vinden die deze mogelijkheid bieden, echter zijn onze raamzeilen zeer favoriet vanwege de lage kosten, flexibiliteit, eenvoudige installatie en perfecte aansluiting. Ze worden volledig op maat gemaakt en wij kunnen afmetingen leveren tot maar liefst maximaal van 500 cm breedte 300 cm hoogte!

Bezoek showroom

Ma tm Vr 10:00-17:00 Za 10:00-15:00

Raamzeilen

Raamzeilen, ook bekend als elektrische verandazeilen of transparante screens, zijn volledig doorzichtig. Het is daardoor een vaak gekozen alternatief voor een glazen harmonicadeur of schuifdeur voor je terrasoverkapping. De voordelen zijn:

  • Minder ruimte verlies
  • Volledige doorgang als het zeil is opgerold
  • Elektrische bediening
  • Geschikt voor veranda, pergola of iedere andere soort van overkapping
  • Groter gebruiksgemak
  • Eenvoudige installatie
  • Betere temperatuur regeling
  • Houd wind & regen buiten

Met een raamzeil verleng je het aantal uren dat je in je overkapping kunt zitten aanzienlijk. Je buitenruimte wordt een verlengstuk van je binnenruimte en dat voor een relatief lage prijs!

Onze raamzeilen worden volledig op maat gemaakt tot een maximale breedte van maar liefst 5 m en hoogte van 3 m. Het is daarom belangrijk om ons de juiste maten door te geven. Meet dus op meerdere plaatsen in breedte, boven, midden en onder. En meet de hoogte links en rechts bij iedere staander. Je kan kiezen om de raamzeilen op de dag of in de dag te monteren. Dit houdt in bij op de dag worden de zijgeleiders van het raamzeil op de staanders van de veranda gemonteerd. Bij in de dag worden de aluminium zijgeleiders van het raamzeil juist tussen de staanders, dus in de opening gemonteerd.

Bediening van de raamzeilen gaat elektrisch. Je hebt de keuze tussen drie verschillende bedienings mogelijkheden. 1) Schakelaar, 2) Afstandsbediening of 3) Volledig automatisch met zon/wind automaat. Door de elektrische bediening heb je het meeste gebruikscomfort doordat je enkel op een knop of schakelaar hoeft te drukken om het raamzeil naar wens te laten functioneren.

De elektrische raamzeilen kunnen tot wel een breedte van 500 cm met een hoogte van maximaal 300 cm gaan. Hierdoor zijn ze ook zeer geschikt voor bij restaurants, beachclubs, hotels ect. die hun overdekte terrassen willen kunnen afsluiten. Op deze manier kunnen klanten toch in koudere maanden buiten op het terras genieten met een volledig zicht naar buiten.

Is een breedte van 500 cm nog niet voldoende is het ook mogelijk om meerdere raamzeilen aan elkaar te koppelen om een nog bredere opening dicht te maken.

Naast de vele standaard RAL-kleuren die mogelijk zijn voor de zijgeleiders en cassette kan je ook altijd nog tegen een meerprijs voor een speciale kleur kiezen.

Standaard RAL-kleuren:aluminium ral kleuren

Raamzeil transparant

raamzeil transparant

Het meest gekozen model is het raamzeil transparant. Dit model raamzeil is volledig doorzichtig over de hele breedte en de hoogte. Je hebt met dit type zeil de meeste doorkijk en transparante gevoel in de veranda. Doordat het zeil gemaakt is van Crystal materiaal met maximale transparantie en rondom helemaal afsluit, lijkt het bijna of dat er niets gemonteerd is en je in een open ruimte zit. Menig hond botst met zijn neus pardoes tegen het zeil aan in zijn wandeling onderweg naar de tuin. Gelukkig kunnen onze zeilen tegen een stootje. Doordat het zeil met een ritssysteem ingesloten zit in de zijgeleiders hebben wind, kou en insecten geen kans de veranda binnen te dringen.

Kenmerken:
• 100% zicht naar buiten
• Houd maximaal temperatuur vast
• Bescherming tegen wind, regen en kou
• Niet ademend
• Beperkte bescherming tegen schadelijke UV-stralen

Toepassing:
• Koudere maanden zoals herfst, winter en voorjaar.
• Beperkte UV-bescherming

Houd er rekening mee dat er altijd een lasnaad in de crystal folie zit. Het transparante folie heeft een werkhoogte van 130 cm dus daar zit dan een smalle lasnaad van ongeveer 2 cm. 

Raamzeilen met borstwering

raamzeil borstwering

Dit model raamzeil heeft aan boven- en onderzijde een strook van screendoek. De hoogte van deze borstwering moet minimaal 115 mm zijn. Daartussen zit het transparante screen waar je volledig doorheen kijkt. Ook hierbij zit het doek d.m.v. een rits systeem ingesloten in de aluminium zijgeleiders. Door het screendoek aan de onderzijde blijft de folie van het transparante deel schoon omdat je geen last hebt van opspattend vuil. Het grote voordeel van dit model is dat de delen die van doek zijn vervaardigd een ademend vermogen hebben. Hierdoor zal het nooit benauwd worden en heb je geen last van condensvorming.

Door de borstwering aan boven- en onderzijde heb je altijd een gedeeltelijke bescherming tegen UV-straling. Is het raamzeil volledig gesloten wanneer de zon schijnt, dan worden de zonnestralen door het bovenste gedeelte (screendoek) tegen gehouden. Door het raamzeil te laten zakken tot het transparante deel heb je voldoende bescherming totdat de zon daar onderdoor gaat schijnen. In de meeste gevallen creëert dit meer dan genoeg schaduw om beschermt te kunnen zitten aangezien je voornamelijk bescherming wilt in de zomermaanden en dan de zon hoog aan de hemel staat. In de herfst staat de zon lager en worden door de lagere temperaturen de raamzeilen meestal juist overdag open gehouden en pas tegen de avond gesloten. Dus met dit type zeil heb je het hele jaar door de perfecte oplossing!

Kenmerken:
• Bescherming tegen de zon
• Meer bescherming tegen vuil (opspattend water)
• Minder zicht naar buiten
• Houd beperkter temperatuur vast
• Bescherming tegen regen en ergste kou
• Bescherming tegen de wind
• Ademend (betere ventilatie, minder condens)
• Het screendoek-deel geeft bescherming tegen schadelijke UV-stralen

Toepassing:
• Koudere maanden zoals herfst, winter en voorjaar.
• Bescherming tegen UV-straling (screendoek deel boven en onder)

De borstwering boven en onder heeft altijd een minimale hoogte van 115 mm nodig. Ook hierbij geldt dat de werkhoogte van de doorzichtige Crystal raamfolie 130 cm is. Daardoor zitten er bijna altijd drie lasnaden in dit model.

Raamscreen

raam screen

Het raamscreen is vervaardigd van het screendoek materiaal met daarin een transparant venster. Je hebt dus de voordelen van een nagenoeg volledig screen in combinatie met een helder zicht naar buiten en binnen. Een raamscreen is ademend door de open structuur van het screendoek wat om het venster heen zit. Hierdoor is er altijd ventilatie in de afgesloten overkapping. Condensvorming is hierdoor aanmerkelijk minder aanwezig dan bij een volledig gesloten buitenruimte met een 100% transparant raamzeil.

Kenmerken:
• Meeste bescherming tegen vuil (opspattend water)
Alleen zicht naar buiten via het venster
Houd beperkt de temperatuur vast
Bescherming tegen regen
Beperkte bescherming tegen de wind
Ademend (goede ventilatie, nagenoeg geen condens)
Nog betere bescherming tegen schadelijke UV-stralen 

Toepassing:
• Koudere maanden zoals herfst, winter en voorjaar.
Bescherming tegen UV-straling (screendoek deel rondom)

100% bescherming tegen zon, wind, regen en kou.
Geniet het hele jaar door van je terrasoverkapping.
Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte of bel ons op 040-2826082.
Wij zijn er om je van het juiste advies te voorzien!

Vraag direct je raamzeil offerte aan!

Ben je geïnteresseerd geraakt in een van de modellen? Vraagt dan direct je offerte aan voor jou op maat gemaakte zonwering. Je ontvangt binnen maximaal een paar uur je offerte in de mailbox.