Screens

Bezoek showroom

Ma tm Vr 10:00-17:00 Za 10:00-15:00

Screens tegen zon, regen & wind

Kies een van de verschillende screens Wij zijn er om je van het juiste advies te voorzien!

Bij screens heb je keuze uit  verschillende screen doek materialen. Zo is er voor iedere toepassing de juiste bescherming mogelijk. Is bescherming tegen Uv zonnestralen en hitte voor jou het belangrijkste? Dan heb je een ander materiaal nodig dan wanneer je alleen beschermt, wilt zijn tegen wind of inkijk van buitenaf. Screens bieden nagenoeg overal bescherming tegen ook tegen warmte verlies in koudere maanden. Screens zorgen er dus ook voor dat je bespaart op je energiekosten. Dus niet alleen in de warme maanden hebben screens voordelen, maar ook in koudere winter maanden. Naast bescherming tegen de zon verhoogd een screen ook de privacy. Je kijkt namelijk niet van buiten door het screen doek naar binnen. Je bent dus beschermd tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf. Het is altijd mogelijk om vanuit de veranda naar buiten de tuin in te kijken met screens.

Ieder screen model wordt speciaal voor je op maat gemaakt. Geef ons je afmetingen door van het model screen je wenst en wij voorzien je van een offerte.

Iedere bescherming heeft zijn eigen materiaal. Met een keuze uit diverse stoffen in verschillende kleuren waaronder Winscreen, Soltis 92, Serge 1%, Serge 600 en Polyscreen 550 die ieder zijn eigen gradatie van bescherming en doorkijk hebben. Zo is er voor nagenoeg voor bij iedere toepassing een kleur die daarbij aansluit.

Een screen kan zowel hand als elektrisch bediend worden. Meestal wordt gekozen voor elektrische bediening d.m.v. een schakelaar. Maar wil je het van een afstand bedienen dan is dat geen probleem. Je kiest dan voor de optie met afstandsbediening of eventueel via je smartphone. Ook is het mogelijk om je screen volledig automatisch te laten functioneren door deze te voorzien van een zon- wind automaat.

Klik op de link voor de doek kleuren en eigenschappen. 

Screens kun je op diverse manieren monteren. De makkelijkste manier van inmeten en monteren is op de dag. Bij montage op de dag worden de geleiders gewoon op de verticale staanders geschroefd. Je kan ook kiezen voor montage in de dag. Hierbij wordt het volledige screen in de opening gemonteerd. Het inmeten komt hierbij zeer nauwkeurig. De zijgeleiders worden kops in de opening bevestigd. Het is ook altijd mogelijk om het volledige screen in te bouwen zodat je niets van buiten of binnen ziet. Dit is het makkelijkste als voor de bouw bekend is dat je een screen zonwering wilt.

screens

Zipscreen

Zipscreen is een systeem dat zich onderscheidt van de overige buitenzonwering modellen. Bij een Zipscreen systeem zit het doek in de zijgeleider opgesloten. Dit model wordt ook wel een ritsscreen genoemd. Hierdoor is het een volledig gesloten zonwerend systeem wat niet alleen meest optimaal beschermt tegen de zon en warmte. Maar je bent ook volledig beschermd tegen wind en insecten, het is dus tevens een rolhor. Het wordt ook wel een 3 in 1 oplossing genoemd. Je hebt dus niet een aparte muggenhor of insectenscreen nodig.  Door gebruik van een Zipscreen blijft het tot wel 94% koeler in je ruimte. Ondanks dat het een volledig gesloten systeem is rondom heb je nooit een opgesloten gevoel bij een ritsscreen.

Voordelen:

 • Zonwerend
 • Windwerend
 • Doorkijk van binnen naar buiten.
 • Vanaf buiten privacy verhogend.
 • Beschermen tegen insecten.

Kenmerken:

Zeer geschikt voor afsluiting van een veranda of overkapping als bescherming tegen zon, wind en regen.

screen

Screen

Het verschil met een zipscreen is dat het doek materiaal bij een screen niet vast in de zijgeleiders is gemonteerd. Verder zijn beide systemen identiek. Vaak wordt daarom een screen voor een glas raam geplaatst omdat het daar niet uitmaakt dat er een speling is van ruimte tussen doek en geleider. Het screen zorgt tegelijkertijd voor voldoende schaduw >95% en daglicht in de ruimte. Ondanks de dichtheid van het doek materiaal waardoor je beschermt bent tegen de zon en warmte kijk je toch voldoende van binnen naar buiten. Dit is belangrijk voor je want daglicht is een energiebron om je dag door te komen, het bepaald je ritme, hormoonbalans en interne klok.

Voordelen:

 • Niet volledig gesloten
 • >95% zonwerend
 • >70% weerkaatsing van zonnestralen.
 • Energiebesparend

Toepasbaar:

Zeer geschikt om te plaatsen voor een raam.

screendoek met zuignappen

Screen met zuignappen

In plaats van een oprolbaar Screen of Zipscreen kun je ook kiezen voor een eenvoudig Screendoek met zuignappen. Dit model bevestig je eenvoudig en snel direct op het glas van je raam, verandadak of lichtstraat. Het enig belangrijke is dat het oppervlak waarop je het screen met zuignappen bevestigd vlak en vetvrij is. De kenmerken zijn identiek aan een oprolbaar screen het is alleen voordeliger in aanschaf en te bevestigen zonder vaste montage. We gebruiken hetzelfde doek materiaal >97% zonwerend en 3% doorkijk van binnen naar buiten.

Afwerking:

Het Screendoek met zuignappen wordt voor je op maat gesneden. Daarna worden de randen omgezoomd waarna er rondom om de 50 cm ronde zeilogen in worden gezet waar de zuignappen in komen. 

Eigenschappen:

 • Zonwerend
 • Eenvoudige montage
 • Verwijderbaar
 • Doorzichtig 

Montage:

Direct op het glas. Belangrijk is om het doek 1 cm kleiner te houden dan het glasoppervlak. Dit i.v.m. kitranden en ventileren van warmte onder het doek.

Screendoek materialen

Welke type screendoek past bij je screens?

Afhankelijk van je wensen hangt het perfecte type doek af van de gewenste toepassing, zoals bescherming tegen zonnestralen, hitte, wind  en inkijk.  Hieronder vind je handige informatie over de betekenis van de afkortingen die gebruikt worden voor de thermische eigenschappen van een materiaal. Ieder materiaal screendoek is leverbaar in een aantal verschillende kleuren.

Ts = Solar transmission. Dit bepaald het percentage zonlicht wat door het doek doorgelaten wordt.
Rs = Solar reflection. Het doek reflecteert het percentage zonlicht.
As = Solar Absorpotion. Het percentage zonlicht wat door het doek materiaal opgenomen wordt.

serge

Serge 1%

Het Serge 1% gemaakt uit Pvc vrij materiaal biedt 99% bescherming tegen zon, warmte en wind. Daarbij verhoogt het aanzienlijk de privacy.

soltis

Soltis

Soltis van Serge Ferari is misschien wel het bekendste materiaal voor buitenzonwering. Het PVC gecoat materiaal heeft zeer goede eigenschappen van maatvast en scheurbestendig. Door de structuur van het materiaal is het van binnenuit transparant voor voldoende licht inval met hoge frequentie van Uv zonbescherming.

winscreen

Winscreen 3%

Winscreen materiaal gemaakt uit Pvc materiaal heeft uitstekende flexibele eigenschappen met hoge zon beschremingsfactor van 97% waarbij nog steeds lichtstralen doorgelaten worden.

Vraag direct je screen offerte aan!

Ben je geïnteresseerd geraakt in een van de verschillende screens? Vraagt dan direct je offerte aan voor jou op maat gemaakte zonwering. Je ontvangt binnen maximaal een paar uur je offerte in de mailbox.