Veranda rolgordijnen

Zoek je een zonwering zonder geleiders dan zijn de veranda rolgordijnen de oplossing voor je. Je monteert het rolgordijn eenvoudig direct tegen de constructie. Je kan kiezen uit verschillende doek materialen die ieder zijn eigen functie hebben. Kies het juiste doek voor bescherming tegen de zon en warmte, wind en regen of  verhoog je privacy gevoel.

Bezoek showroom

Ma tm Vr 10:00-17:00 Za 10:00-15:00

Veranda rolgordijnen tegen zon, regen & wind

Voordelige oplossing als bescherming tegen zon, wind en regen. Wij zijn er om je van het juiste advies te voorzien!

Veranda rolgordijnen zijn de ideale zon- en inkijkbescherming voor je veranda, overkapping of raam. Deze kun je gemakkelijk en snel direct op de constructie van je terrasoverkapping, veranda, serre, balkon, pergola of raam monteren. Veranda rolgordijnen, ook wel verticale luifel of buitenrolgordijn genoemd, heeft een buis of onderlat met twee beweegbare ogen om te bevestigen tegen het bewegen van het doek door de wind.

Voordelen:

 • Optimale bescherming tegen zon, wind en regen.
 • Ademend.
 • 100% Privacy.
 • Wel inkijk van binnen naar buiten.
 • Met of zonder zijgeleiding.
 • Op maat gemaakt.

Door de maatwerk oplossing voor je verandagordijn kun je voor iedere toepassing het juiste materiaal doekkiezen. Wil je een optimale bescherming tegen zon en warmte dan kies je voor het screen doek Winscreen 3% of Soltis 86. Heb je alleen maar behoefte om uit de wind en regen te zitten dan is het Mesch PVC gaasdoek de meest logische keuze.

Ieder veranda rolgordijn model wordt speciaal voor je op maat gemaakt. Je geeft ons de juiste afmetingen door. Aan de hand van deze afmetingen sturen we je een offerte.

veranda rolgordijn inmeten

Veranda rolgordijnen moeten juist ingemeten worden. Wij helpen je hier graag mee.

Breedte:
Meet hart op hart van de staanders.

Hoogte:
Meet vanaf onderkant balk tot bovenkant vloer.

Iedere bescherming heeft zijn eigen materiaal. Zo heb je keuze bij een veranda rolgordijn uit het Winscreen 540 g/m2 en Soltis 380 g/m2 materiaal wat beide optimaal beschermt tegen Uv zonnestralen.

Voor het Wind rolgordijn heb je het Mesh PVC Gaasdoek 250 gr/m2 materiaal wat minimaal 95% de wind en ook regen tegenhoudt. Belangrijk plus punt van dit materiaal is dat je ondanks de >95% bescherming tegen wind en regen toch volledig zicht naar buiten houdt vanuit de overkapping. Maar vanaf de buitenkant kun je niet volledig de terrasoverkapping inkijken door het materiaal. Dus je privacy tegen eventuele nieuwsgierige buren is gewaarborgd.

Bij het Buitenrolgordijn met zijgeleiding heb je keuze uit diverse stoffen in verschillende kleuren. De doek keuze is gelijk aan de screen stoffen omdat het systeem hetzelfde is op de zijgeleiders na. Je kan kiezen uit verschillende merken doek materialen o.a.

 • Helioscreen
 • Mermet
 • Soltis

Een Veranda rolgordijn kan zowel hand als elektrisch bediend worden. Standaard wordt uitgegaan van handbediening met een draaistang. Je draait het doek gemakkelijk naar boven en beneden. Ook wanneer je een lange lengte nodig hebt en behoorlijke hoogte. Het blijft altijd soepel draaien waardoor iedereen dit gemakkelijk zelf kan doen.

Wil je meer gemak dan kan je natuurlijk kiezen voor een elektrische bediening. Dit kan met een inbouw of opbouw schakelaar of vanuit je loungeset met afstandsbediening. Standaard werken we met de Italiaanse ASA motoren, maar je kan ook kiezen voor een Somfy RTS of IO motor. Nieuw zijn de Brel motoren die voorzien zijn van een accu waardoor je geen stroomvoorziening nodig hebt. Je laadt deze motoren op waardoor ze 60 min. stroom loos werken of je sluit er een zonnepaneel op aan.

Veranda rolgordijn

Bij de Veranda rolgordijnen kun je kiezen uit 5 verschillende Winscreen doek kleuren en daarbij de Soltis 86 antraciet. Klik hieronder op 1 van de 2 links om de verschillende kleuren te bekijken.

Wind rolgordijn

Voor het wind rolgordijn hebben we enkel het Mesh Pvc gaasdoek in de kleur zwart. Daar is verder geen keuze in. Dit omdat zwart het meest transparant is waardoor je 100% doorkijk hebt naar je tuin of terras. Bekijk de kleur zwart.

wind rolgordijn mesch pvc gaasdoek zwart

Buitenrolgordijn met zijgeleiding

Voor de Buitenrolgordijnen met zijgeleiding kun je kiezen uit meerdere doek materialen in diverse kleuren. Klik daarvoor hieronder op een van de merken doek materialen om de kleuren te bekijken. 

 • Helioscreen (alleen de volgende kleurennr’s zijn mogelijk: 101101,116101,112101,112113,117101,117117,108101,108112,108108,108118,118118)
 • Mermet
 • Soltis 86
verandarolgordijn
veranda rolgordijn

Veranda rolgordijn

Veranda rolgordijn is speciaal door ons ontwikkeld voor wanneer je geen behoefte hebt aan zijgeleiders zoals bij een zipscreen. Het is een eenvoudig systeem waarbij je enkel de zij steunen met 2 schroeven hoeft te monteren. De functie is gelijk aan het model met zijgeleiders alleen naast dat het eenvoudiger is het ook voordeliger.

Doek keuze:

Voor het verandarolgordijn hebben we 2 materialen doek. Het 580 gr/m2 Winscreen 3% in 4 verschillende kleuren en het 380 gr/m2 Soltis 86 in kleur antraciet. De belangrijkste eigenschap van beide materialen is bescherming tegen de zonnestralen en warmte, >94%. Zie onderaan de specificaties van beide materialen.

Bediening:

Kies voor de juiste bediening van het veranda rolgordijn wat bij je past. Standaard is het altijd handmatig d.m.v. een draaistang. Je draait hiermee het doek gemakkelijk in en uit. Wil je meer comfort dan kan je kiezen voor elektrisch met een schakelaar of afstandsbediening. 

Bevestiging tegen wind:

Zonder zijgeleiders kan het veranda rolgordijn bij wat wind heen en weer wapperen. Daarom zit er onder in het doek een tunnel met daarin een RVS buis met aan iedere zijde een oog. Hiermee kan je het rolgordijn op iedere gewenste hoogte vast zetten op de staanders of muur. Op deze manier hangt het verandarolgordijn altijd strak zonder te bewegen.

Voordelen:

 • Zonwerend
 • Windwerend
 • Doorkijk van binnen naar buiten.
 • Vanaf buiten privacy verhogend.
 • Beschermen tegen insecten.

Kenmerken:

Zeer geschikt voor afsluiting van een veranda of terrasoverkapping als bescherming tegen zon, wind en regen.

wind rolgordijn

Wind rolgordijn

Wind rolgordijn heeft een wind protectie van minimaal 95%. Dit houdt in dat wanneer je in de veranda zit de wind nagenoeg volledig buiten gehouden wordt. Waardoor je meer en langer buiten in je terras overkapping kunt blijven genieten. De warmte blijft namelijk binnen in de overkapping. Een bijkomend voordeel van het windrolgordijn is dat je altijd volledig zicht naar buiten houdt. Het is nagenoeg volledig transparant. Met volle bescherming tegen wind en regen. Ondanks de transparantie van het 250 gr/m2 Mesh PVC Gaasdoek in kleur zwart is je privacy binnen in de veranda gewaarborgd. Je kijkt namelijk niet volledig naar binnen, je kijkt van donker naar licht en niet andersom.

Voordelen:

 • >95% Wind & Regen bescherming
 • 99% doorzichtig van binnen naar buiten.
 • Transparant

Toepasbaar:

Zeer geschikt om te plaatsen voor de opening van een overkapping of veranda.

buitenrolgordijn met zijgeleiding

Buitenrolgordijn met zijgeleiding

Je wilt geen volledig gesloten systeem maar ook niet dat het doek heen en weer gaat bij wind. Dan is een buitenrolgordijn met zijgeleiding de oplossing. Deze hebben exact hetzelfde doek materiaal als de screens alleen zonder aluminium zij geleiders. De zijgeleiding bij een buiten rolgordijn met zijgeleiding gaat d.m.v. geplastificeerde staalkabels. Deze zorgen ervoor dat het doek altijd bij ieder weersinvloed strak blijven hangen.

Functie van buitenrolgordijn met zijgeleiding.

Evenals de screens is de functie van een buitenrolgordijn met zijgeleiding om je te beschermen tegen de zon en warmte wanneer je in de veranda verblijft. Het stof materiaal wat in bij buitenrolgordijn gebruikt wordt beschermt je voor meer dan 95% tegen de zon, warmte, wind en regen. De beschermingsfactor zorgt er niet voor dat je opgesloten zit. Want het doek materiaal is gedeeltelijk transparant zodat je altijd van donker naar licht kijkt, dus van binnen naar buiten. Vanaf buitenaf ben je beschermd tegen inkijk. Dus privacy in de overkapping is optimaal gewaarborgd.

Eigenschappen:

 • Zonwerend
 • Privacy verhogend
 • Doorzichtig van binnen naar buiten

Veranda rolgordijnen materialen

Welk doek materiaal moet ik kiezen voor mijn verandarolgordijn? 

Afhankelijk van je wensen hangt het perfecte type doek af van de gewenste toepassing, zoals bescherming tegen Uv zonnestralen en hitte. Uitsluitend bescherming tegen wind en regen maar met 100% behoudt van zicht van binnenuit. Of meer privacy wanneer je in de veranda zit.

Wanneer je kiest voor een zonwerend materiaal dan leggen we hierbij de belangrijkste afkortingen uit die de eigenschappen van het materiaal bepalen.
Ts = Solar transmission. Dit bepaald het percentage zonlicht wat door het doek doorgelaten wordt.
Rs = Solar reflection. Het doek reflecteert het percentage zonlicht.
As = Solar Absorpotion. Het percentage zonlicht wat door het doek materiaal opgenomen wordt.

wind rolgordijn mesch pvc gaasdoek zwart

Mesh PVC Gaasdoek

Mesh gemaakt uit Pvc vrij materiaal biedt >95%% bescherming tegen wind. Belangrijk voordeel van het Mesch PVC gaasdoek is dat het 100% doorzichtig is van binnenuit. Je houdt altijd volledig zicht naar buiten toe, maar andersom is je privacy gewaarborgd.

soltis

Soltis

Soltis van Serge Ferari is misschien wel het bekendste materiaal voor buitenzonwering. Het PVC gecoat materiaal heeft zeer goede eigenschappen van maatvast en scheurbestendig. Door de structuur van het materiaal is het van binnenuit transparant voor voldoende licht inval met hoge frequentie van Uv zonbescherming.

winscreen

Winscreen 3%

Winscreen materiaal gemaakt uit Pvc materiaal heeft uitstekende flexibele eigenschappen met hoge zon beschremingsfactor van 97% waarbij nog steeds lichtstralen doorgelaten worden.

Vraag direct je veranda rolgordijn offerte aan!

Ben je geïnteresseerd geraakt in een van de rolgordijnen? Vraag dan direct je offerte aan voor een op maat gemaakt verandarolgordijn zonwering. Je ontvangt binnen maximaal een paar uur je offerte in de mailbox.